Piipahdus Amsterdamin keväässä

Hupsista! Löydän itseni kirjoittamasta matkakuvausta, vaikka emmehän me edes matkustele – ulkomailla! Yhteisen taipaleemme alkuvuosina kolusimme isännän kanssa Euroopan ristiin rastiin ja vähän kaukomaitakin, joten sen suurempaa sielun paloa ei matkalle ole pariin vuosikymmeneen ollut. Varmasti siinä on tassunsa pelissä ollut myös karvakuonolla, joka tuli taloon kymmenen vuotta sitten.

Pari viikkoa sitten kuitenkin tarjoutui tilaisuus piipahtaa Amsterdamissa, yhdessä lempikohteistamme. Karvakuono saatiin ystävien luokse hyvään hoitoon, joten pitkä viikonloppu kahdestaan kuulosti enemmän kuin hyvältä. Maaliskuun puolivälissä ei kaupungissa vielä ollut kevät parhaimmillaan, mutta kuitenkin paljon pidemmällä kuin Suomessa tuulisesta säästä huolimatta. Alppiruusut ja kirsikkapuut kukkivat jo! Keukenhof-puisto aukesi vasta viikon päästä, joten tulppaaniloisto jäi näkemättä.

Viikonloppu vierähti vähän liiankin nopeasti. Emme olleet laatineet mitään ohjelmaa etukäteen, vaan kuljimme sinne, minne nenä näytti ja mieli teki. Nähtävyydet on jo koluttu ja kanavaristeilyt tehty aikanaan moneen kertaan. Istuskelimme sen sijaan katukuppiloissa, tutkimme pikkuputiikkeja ja kirpputoripöytiä, katselimme ihmisvilinää, haistelimme kaupungin tuoksuja ja tietenkin söimme hyvin. Kiirettä ei ollut minnekään. Ainoa paikka, jonne olisin halunnut mennä, oli juuri uudelleen avattu Rijksmuseum. Pettymykseksemme moni muukin ajatteli niin ja sinne oli järkyttävät jonot. Emme myöskään päässeet suosikkipaikkaamme Jazz Cafe Altoon Leidsepleinin kupeessa, sillä se oli parhaillaan suljettu remontin vuoksi.

Oli mukava käydä tuulettumassa, mutta mukava oli taas tulla kotiin. Karvakuonokin oli viihtynyt hoitopaikassaan oikein hyvin, vaikka lähtiessä meille vakuutettiin sen viimeistään nyt joutuvan spartalaiseen kuriin. Kovin kertoivat karua totuutta kännykkäkuvat, joissa se kuorsasi hoitopaikan nahkasohvalla pitkin pituuttaan kuin Laatokan lohi. Se siitä kurista…

Aamusumu hälvenee ja aurinko alkaa pian pilkistää pilvien raosta.
Aamusumu hälvenee ja aurinko alkaa pian pilkistää pilvien raosta.
Liikenneruuhka amsterdamilaisittain
Liikenneruuhka amsterdamilaisittain
Myymäläetsivä työssään
Myymäläetsivä työssään
Kirsikkapuu kukassa
Kirsikkapuu kukassa

IMG_0842

IMG_0847

Kannattaa poiketa pikkukaduille. Tässä jonkun puutarhaunelma kadun reunassa.
Kannattaa poiketa pikkukaduille. Tässä jonkun puutarhaunelma kadun reunassa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: