Uunijuurekset

Juurekset

Helppo ja maukas syksyinen lisäke syntyy kotimaisista juureksista. Kuori ja pilko porkkanat, punasipuli ja palsternakka, lohko hyvin pestyt perunat kuorineen ja paloittele kukkakaali kukinnoiksi. Myös lanttu sopii mukaan oikein hyvin. Laita kaikki ainekset muovipussiin ja kaada päälle hyvä loraus ruokaöljyä, lisää pippuria ja suolaa myllystä ja jos haluat hieman lisämakeutta, myös ruokalusikallinen juoksevaa hunajaa. Sulje pussi, pyöräyttele ja anna juuresten maustua hetki. Levitä juuresseos leivinpaperin päälle uunipannulle ja paista 200-asteessa noin tunti. Juuresten tulee olla rapsakoita, ei lötkyjä. Juuresten määrä riippuu tietysti syöjien määrästä, joten tarkkoja mittoja on vaikea antaa. Oikeat suhteet oppii kokeilemalla. Kypsien juuresten päälle ripotellaan tuoretta persiljaa ja lisäkkeenä (jos sellaista kaivataan) toimii ripauksella suolaa maustettu turkkilainen jogurtti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: