Kattilanvaihtoviikko

Lomakodissa oli vanha öljylämmityskattila tullut tiensä päähän. Tai olisihan se varmasti hoitanut hommansa ihan kelvollisesti, jos olisimme aina paikalla vahtimassa, että kaikki sujuu kuten pitää. Mutta kun emme ole ja kun normaali arki on 400 kilometrin päässä. Siksi lomakodin lämmityskattilan tulee olla tomera ja omatoiminen.

Siispä kattilakauppaan. Paikallisesta Rautiasta järjestyi sekä kattila että asennus. Vähän kyllä hirvitti syyskylmillä ruveta noinkin isoon urakkaan, eikö olisi ollut kesällä parempi…? Onhan meillä toki ilmalämpöpumppu ja tarvittaessa varmasti pääsisi siskon lomakotiin lämpimään suihkuun, mutta epäilytti silti. Yöpakkasiakin jo. Huoli osoittautui kyllä ihan turhaksi. Lomaviikon tiistaina putkimies kävi tarkastamassa tilanteen ja iltapäivällä jo tupsahti pihaan uusi kattila. Seuraavana aamuna kahdeksalta ”Rööri” soitti ovikelloa merkiksi, että lomalaisten olisi aika jo nousta ylös ja rupesi itsekseen häärimään pannuhuoneessa. Isäntä ryhtyi apumieheksi ja kymmenen tienoilla seisoi vanha kattila ulkona. Iltapäivällä uusi Jäspi-kattila oli paikallaan ja lämmin vesi kiersi pattereissa. Vielä hieman patteritermostaattien säätöä ja jokusen uusinta ja se oli siinä. Sähkömies kävi vielä asentamassa sähkövastuksen. Se varmistaa, että lämpöä riittää jos vaikka poltin sammuisikin jostain syystä.

Hyvin sujui koko projekti. Paikallisen putkimiehen ammattitaito ja verkosto takasivat, että vaihtohomma oli ohi päivässä.

Vanha jo vuosikymmenet palvellut kattila vielä paikallaan pannuhuoneessa.
Vanha jo vuosikymmenet palvellut kattila vielä paikallaan pannuhuoneessa.
Lähtö viimeiselle matkalle kohti Kuusakosken ongelmajätteen keräyspistettä.
Lähtö viimeiselle matkalle kohti Kuusakosken ongelmajätteen keräyspistettä.
Uutta tilalle... Isäntäkin päässyt tositoimiin
Uutta tilalle…
Siinä se nyt hyrisöö!
Siinä se nyt hyrisöö!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: