
Töistä lähtö venyi taasen luvattoman pitkäksi, joten kaasu pohjassa kotiin ja karvakuonon kanssa lenkille. Kaupan kautta ei enää kotimatkalla kerinnyt kurvata ja siksi iltaruoka tulisi jälleen olemaan sarjassamme ”mitälie”… Koskahan sitä ehtisi/jaksaisi/viitsisi tehdä semmoisen ryhtiliikkeen, että miettisi koko viikon ilta-ateriat etukäteen ja ostaisi tarvikkeet jo hyvissä ajoin edellisenä viikonloppuna?
Kaapissa oli perunaa, porkkanaa, palsternakkaa ja sipulia. Hyvä! Kuorin ja pilkoin juurekset ja laitoin ne sipulin kanssa kattilaan kiehumaan, vettä niin paljon, että kasvikset juuri peittyvät. Sekaan kaksi kasvisliemikuutiota ja hyvä ripaus (Santa Maria) garam masala –maustetta. Kiehutin kypsäksi ja lisäsin suolaa maun mukaan. Sitten vain koko komeus sauvasekoittimella tasaiseksi.
Voilà! Sopisi kyllä keveytensä ansiosta vaikka vähän fiinimmänkin aterian alkukeitoksi.
Ruokaisamman version saa lisäämällä kattilaan loppuvaiheessa Koskenlaskija-sulatejuustoa.