Kesäaamun ihana valo

Niinhän se kolmiviikkoinen loma taasen hurahti. Maalla. Kaikenlaista touhua sisälsi – sukulaisvierailuja puolin ja toisin, terassin rakentamista, puutarhanhoitoa, hiukkasen kotomaan matkailua ja loputtomalta tuntuvan määrän raakalaudan maalaamista aidanrakennusvärkiksi. Kerittiinhän sitä vielä siskojen, serkun ja kälyn kanssa toki tyttöjen reissulla Ruotsin puolella piipahtaa. Ja siskojen kanssa maalaiskirpputorilla kiertää ihan väsyksiin asti, vaikkei oikein mitään edes ostettu… saati tarvittu.

Yhtä kaikki, sitä elämän kultareunaa, tuli kerättyä roimasti – mukavista hetkistä  sukulaisten kanssa, yhdessäolosta, keskusteluista, yhteisistä muistoista ja tunteesta, että kuuluu johonkin – tänne, omien joukkoon.

IMG_0063
Aamuaurinko kurkistaa keittiöön

Ehkä kaikkein parasta lomassa kuitenkin oli kiireetön puuhastelu isännän kanssa – milloin vietiin purkulautakuormaa jäteasemalle, milloin haettiin veneveistämöltä kuorma uutta lautaa, tai kun aamulla katsottiin taivaalle ja mietittiin tuleeko sateeseen taukoa sen verran, että voidaan jatkaa aidan maalaamista tai terassin rakentamista, vai tuleeko tästä luppopäivä sisätiloissa. Tai kun illallisen jälkeen istuttiin yhdessä sohvalla ja kuunneltiin lempimusiikkia.

Ja ne aamut – useasti aurinko herätti jo viiden aikaan, enkä millään olisi enää malttanut jatkaa unia. Aamun hiljaisuudessa iski monesti myös suunnaton ikävä karvatassua, jonka kanssa aamulenkit ovat saaneet päivän käyntiin vuosikaudet. Nyt päivän aloittivat Hesari ja kahvinkeittimen porina.

palaset

IMG_0080

IMG_0087

IMG_0069

IMG_0070

Loma on ohi, mutta kesä jatkuu!

Nämä kuvat otin eräänä aamuna, kun seurasin valon lisääntymistä. Oli oltava ripeä, sillä varjot ja heijastukset muuttuivat nopeasti auringon noustessa korkeammalle.

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: