Elokuun ilta

Viime viikonloppuna teimme isännän kanssa ex-tempore –reissun mökille. Oikeastaan sen piti olla nurmikonleikkuukeikka, mutta kuinka ollakaan – ystävällinen naapuri oli jo ajanut koko pihan ja ihan pyytämättä. Päästiin siis nauttimaan kauniista viikonlopusta hieman vähemmällä vaivalla ja keskittymään muuhun. Naapuri on isot kiitokset  ansainnut!

Eteläisessä Suomessa riehuneesta Kiira-myräkästä ei ollut Etelä-Pohjanmaalla tietoakaan. Lauantai oli kaunis, lämmin ja aurinkoinen, melkeinpä helteinen. Puutarhassa viinimarjapensaat notkuivat marjojen painosta, muutaman viikon kuluttua ovat kypsiä poimittavaksi.

Viinimarjat

Pihassamme on vanha ruostunut muuripata, joka on nykyisin keittiöpuutarhani. Pataan pääsevät elämäänsä jatkamaan kaupasta ostetut yrtti- ja salaattiruukut. Ainakin tänä kesänä on kosteutta riittänyt ja tillit, salaatit, ruohosipulit ja muut tykkäävät olostaan. Taitaapa siellä olla viimekesäinen ruohosipulikin terhakkana edelleen.

Vihannesmaa

Rakensimme kesälomalla isännän kanssa pihavajan eteen pienen pation ja sisustelin siitä meille kesäterassin viikonlopuksi. Uusi patio kaipaa vielä hieman viimeistelyä, mutta se homma jääköön ensi kesän huviksi. Lisäämme kahta sivua kiertämään matalan portaan, maalaamme kestopuupylväät valkoisiksi ja näkösuojaksi rakennamme toiselle puolelle ritiläseinäkkeen.

mökkönen

Keinutuoli

Ostin muutama viikko sitten paikkakunnan fb-kirppikseltä ihanan vanhan rottinkikeinutuolin. Aikaa nähnyt kiikkustuoli oli ikäisekseen hyväkuntoinen – ainoastaan käsinojan rottinkipunos puuttui, mutta korvaan sen uudella kunhan muilta projekteiltani kerkien… Siinäpä sitten kesäaamuisin on mukava keinutella ja kaffimukin kanssa lehteä lukea.

Terde1

Lauantai-ilta oli tosi lämmin ja kaunis. Ripustin kattoon kynttiläkruunun ja siihen valoköynnöksen kynttilöiden sijaan. Toimii noinkin, vai mitä?  Ihana on taas sytytellä kynttilöitä valaisemaan hämärtyviä elokuun iltoja. Lämmintä loppukuutakin ovat sääennusteet luvanneet… Sopii minulle 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: