Viime viikko oli meille molemmille kovin työntäyteinen, joten oli itsestään selvää, että tänä viikonloppuna ei mennä minnekään, eikä kutsuta ketään kylään. Bongasin mielenkiintoisen patareseptin ja sehän piti testata, siispä esiliina eteen ja toimeksi. Ihanaa ruokaa vain meille kahdelle ja ilman paineita onnistumisesta. Uusi ruokaohje – tuli mitä tuli.
Isäntä kuori, pilkkoi ja paloitteli, minä valmistelin kaiken muun pataan laitettavaksi. Välillä lasilliset kuohuvaa, hiukan jälkien siivousta ja jokunen kuva blogia varten. Menihän siinä koko iltapäivä, mutta oli myös aika rentouttavaa ja palkitsevaa.
Tässä ohje: kutkuttavan ihananmakuinen Kurpitsatagine itämaisin maustein. Olkaapas hyvät!
Kurpitsatagine (4 hengelle)
400 g luutonta naudan lapaa (tai paistia tai etuselkää)
öljyä paistamiseen
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria myllystä
2 keltasipulia
3 valkosipulin kynttä
3 rkl tomaattipyrettä
3 cm pala inkivääriä raastettuna
1 rkl ras-el-hanout -mausteseosta
1 tl rouhittuja korianterinsiemeniä
1 tlk Mutti säilöttyjä kirsikkatomaatteja
3 dl naudanlientä (fondista)
2-3 rkl juoksevaa hunajaa
2 kanelitankoa
1 (n. 600 g) pieni kurpitsa kookkaina kuutioina
150 g pehmeitä aprikooseja
1 tlk veteen säilöttyjä kikherneitä
Kuutioi liha ja ruskista se öljyssä isossa padassa. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää pataan kuullottumaan lohkotut sipulit ja kokonaiset valkosipulinkynnet.
Mittaa joukkoon tomaattipyre, raastettu inkivääri, ras el hanout -mauste sekä korianterinsiemenet. Paista käännellen muutama minuutti.
Kaada joukkoon kirsikkatomaatit, liemi ja lisää hunaja sekä kanelitangot. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää lopuksi kuutioitu kurpitsa ja aprikoosit.
Paista 180-asteisessa uunissa kannen alla ensin tunti. Nosta pata uunista ja lisää kikherneet. Paista vielä ilman kantta 30-45 minuuttia, kunnes liha on murean pehmeää. Hienonna pinnalle lehtipersiljaa. Tarjoa leivän ja paksun jogurtin kanssa.
Ranskalainen Chateau De Fesles on ehkä enemmän omimmillaan eteläeurooppalaisten yrttisten ja tomaattisten ruokien kanssa. Tämä tagine olisi kaivannut rinnalleen hieman hilloisemman punaviinin, kuten mausteiden kirjostakin voi päätellä. Seuraavalla kerralla kokeilen sen kaveriksi vaikkapa jotakin marokkolaista.
Tätä pataa teen takuulla uudelleen ja ohje tulee jäämään reseptiarkistooni. Ehdottomasti!
(Ruokaohje lainattu 21.1.2018 Hartwallin Tuoteuutiset – kevättalvi 2018)
Kuulostaa ja näyttää herkulliselta. Saattaisinpa kokeilla, paitsi meillä syödään nykyään vain lasten herkkuja kuten makaronilaatikkoa, kalapuikkoja… Aikansa kaikelle, jonain päivänä tehdää tätäkin pataa.
TykkääTykkää
Kannattaa kokeilla 🙂 Pikkuinenkin saattaisi tykätä, kun maku on enemmänkin makea kuin mausteinen.
TykkääLiked by 1 henkilö