Perjantaikokkausta

parsat

Perjantai-ilta kulkee meillä (on kulkenut jo yli 30 vuotta) teemalla ”hyvää ruokaa maailman parhaimmassa seurassa”. Läsnä vain me kaksi ja tietysti kolmas perheenjäsenemme, karvakuono. Vaikka monesti työviikko on tehnyt tehtävänsä ja imenyt mehut sielusta ja ruumiista, yritämme silti panostaa ruoanlaittoon. Minun kokkaustaidoillani se yleensä tarkoittaa ”helposti hyvää yksinkertaisella reseptillä”.

Eilen illalla oli pöydässä lohta ja parsaa. Parsa on vielä tähän vuodenaikaan ulkomaista, mutta hyvää se silti oli pitkästä aikaa. Tässä nyt sitten tämän perjantain yksinkertaisen ruoan yksinkertainen resepti:
Keitä perunat. Poista parsoista kovat kantaosat ja kuori varsista vain alaosat. Kiehauta vesi kattilassa, lisää suolaa ja parsat. Keitä parsoja 10-12 minuuttia kunnes ne ovat napakoita. Varo keittämästä ”lötkyiksi”. Keittoaika riippuu parsojen koosta, kokeile kypsyyttä tikulla. Leikkaa lohifileestä ohuita viipaleita, paista ne kuumalla teflonpannulla ilman rasvaa ja suolaa ja lorauta päälle soijaa paistamisen loppuvaiheessa. Vaivaton ja helppo hollandaisekastike löytyy kaupan hyllyltä.

Kylläpä maistuikin hyvältä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: