Ruokaa rakkaalle

Eilen perjantaina heti töistä tultuani laitoin pataleivän taikinan tekeentymään. Jauhoina spelttiä ja vehnää, sekaan pähkinäsekoitusta. Kohotus 16 tuntia ja tänään sitten taikina pataan ja uuniin. Valmista sopivasti iltapäivän herkutteluhetkeen. Ohje ”Pähkinäinen pataleipä” www.maku.fi.

 

JAUHOT
Speltti- ja vehnäjauhoja, kuivahiivaa, pähkinäsekoitusta, suolaa ja kädenlämpöistä vettä.
Leipätaikina
Vaivaamatta paras… Kohonnut taikina hetkeksi lepäämään jauhotetulle alustalle ennen uuniin laittoa.

Pataleipä1

Pataleipä2

DSC03464
Tässäpä pähkinää purtavaksi…

Perjantain ilta-aterialla yrttikuorrutettua broileria (Kotiliesi 4/2016) ja lisukkeeksi paahdettua parsa- ja ruusukaalia.

Kaalit
Parsakaalit ja ruusukaalit valmiina uuniin

Kaalit2

 

Taidanpa ottaa toisenkin palan leipää 🙂

Maukasta viikonloppua!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: